Μέλι

 

  Το μελί αποτελεί το καλύτερο φυσικό γλυκαντικό με την λιγότερη επεξεργασία και το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε άλλο (μεταξύ 0,67 και 0,92 kg CO2 / kg μέλι).αποτελείτε κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη, σε μη παστεριωμένη μορφή είναι πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ενζυμα, οργανικά οξέα και βιταμίνες.

   Αν και μπορεί να ονομάζουμε βάσει των κανόνων και των νόμων  αμιγείς κατηγορίες μελιού όπως Έλατο θυμάρι πεύκο της περισσότερες φόρες το ίδιο είδος μελιού έχει μικρές διαφορές στην γεύση και  το χρώμα από χρονιά σε χρονιά, σε αυτό παίζει ρολό ο καιρός και η παράλληλες ανθοφορίες που έχει ευνοήσει όπως και οι προηγούμενες μελιτοφορίες που έχουν επισκεφτεί τα μελίσσια. σε αυτό το θέμα το μέλι μοιάζει με το κρασί καμιά χρονιά δεν είναι ακριβώς ιδία με την άλλη.

Μέλι ελάτου

Μέλι βελανιδιάς

Μέλι θυμαριού

Μέλι πεύκου

Μέλι ασπρο ρείκι

Μέλι κουμαριάς